Murid cedera ditikam rakan asrama dengan pisau

Imej hiasan


IPOH - Seorang murid sebuah sekolah di bandar raya ini cedera selepas ditikam di beberapa bahagian badan oleh seorang rakannya menggunakan dua bilah pisau dalam kejadian pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Abang Zainal Abidin Abang Ahmad berkata, laporan mengenai kejadian diterima pihak polis daripada warden asrama sekolah berkenaan pada Selasa yang memaklumkan berlaku pergaduhan antara dua orang murid berkenaan.

Menurutnya, mangsa telah ditikam oleh suspek di bahagian dada, belakang badan dan paha sebelah kanan menggunakan dua bilah pisau.

"Bertindak atas maklumat pada 11 Jun 2024 lebih kurang 6 petang, pihak polis daerah Ipoh telah membuat tangkapan ke atas seorang murid lelaki berusia 16 tahun yang merupakan rakan asrama bagi membantu siasatan.

"Sementara itu, mangsa yang juga berusia 16 tahun kini mendapat rawatan di Hospital Seri Botani Ipoh," katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Abang Zainal Abidin berkata, suspek yang direman selama empat hari sehingga 15 Jun disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana kesalahan mendatangkan kecederaan.

Menurutnya, sepanjang siasatan yang dilakukan pihak polis akan turut mengambil keterangan saksi-saksi yang terlibat untuk dirakam percakapan.

Sehubungan itu, saksi yang mempunyai maklumat mengenai kes ini diminta berhubung dengan Pegawai Penyiasat Kes, Inspektor Jagdeep Singh a/l Jaswant Singh di talian 019-4424361 hadir ke mana-mana balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

Dalam pada itu, beliau turut mengingatkan orang ramai supaya tidak melakukan sebarang tindakan sendiri yang menyalahi undang-undang.

Previous Post Next Post